Stadtripper.nl is een hobbyproject van OmEcom. Ontstaan in 2019 uit een passie voor stedentrips en het willen delen van ervaringen met anderen heeft OmEcom met stadtripper.nl een website gebouwd waarvan we al veel geleerd hebben en nog veel meer gáán leren. Met inmiddels 14 steden (and counting) probeert Stadtripper.nl haar bezoekers te helpen met het maken van een keuze voor de leukste stedentrip!

Website leren bouwen

Stadtripper.nl is door OmEcom zelf gebouwd (net zoals deze site overigens). Een eigen site bouwen bleek geen rocket science met wordpress, maar het werd ons ook direct duidelijk dat een website bouwen niet onze core business ging worden. Het heeft ons echter wel de basics van wordpress geleerd én de deuren geopend voor andere learnings waar we nu ons voordeel mee doen.

Adsense & affilliate inkomsten genereren

adsense inkomsten stadtripper.nl

Grote inkomsten verwachten we nog niet de komende jaren, maar het begin is er. Na enkele jaren spelen met het toevoegen van steeds enkele nieuwe steden konden steeds meer bezoekers de weg naar Stadtripper.nl vinden. Uit nieuwsgierigheid heeft OmEcom daarom Adsense toegevoegd om inkomsten uit advertising te genereren via Stadtripper.nl. Van enkele centen tot inmiddels enkele euro’s per dag gaat het geen gouden bergen opleveren, maar is het zeker leerzaam gebleken!

Naast adsense inkomsten is OmEcom ook gaan kijken of we affilliate inkomsten toe kunnen voegen als inkomstenstroom. Door Stadtripper aan te melden als affilliate bij Baja bikes en Booking.com zijn inmiddels ook de eerste affilliate inkomsten een feit. Leuk om eens vanaf de publisher zijde te zien hoe affilliate marketing werkt én wat dit op kan leveren.

affilliate booking.com stadtripper.nl

Search Engine Optimization (SEO)

Verreweg de belangrijkste learning is het schrijven van content waarmee Stadtripper.nl een goede positie weet te verkrijgen in de zoek resultaten. Dit is natuurlijk een belangrijk onderdeel van iedere online marketing strategie en OmEcom vindt het dan ook belangrijk om hier hands-on ervaring mee te hebben. Via het optimaliseren van de pagina’s op Stadtripper.nl blijft OmEcom op de hoogte van de laatste SEO ontwikkelingen.

Inmiddels staan we voor Düsseldorf al voor diverse zoektermen op nummer 1 in de zoekresultaten en ook voor andere steden zijn we hard op weg naar top 3 posities!

Stadtripper search console resultaten

Ook voor OmEcom is er geen snelle weg naar succes, maar inmiddels heeft Stadtripper.nl ruim 2.000 gebruikers per maand en blijft OmEcom ook in 2024 verder bouwen aan de website om te zien of we er nóg meer uit kunnen halen in de toekomst!

Een nieuwe website nodig? OmEcom denkt graag vanaf het begin met je mee!

Heb jij met jouw bedrijf een nieuwe website óf webshop nodig maar heb je zelf weinig kennis om tot een goede keuze voor een platform te komen? OmEcom helpt je met de keuze van het juiste platform voor jouw wensen en zoekt samen met jou naar een passend bureau om je nieuwe website te bouwen én te onderhouden. Te vaak komen we ondernemers tegen met een website waar ze zelf niets op aan kunnen passen óf waar ze aan een webbouwer vastzitten die voor iedere aanpassing veel geld vraagt. Voorkom dit en kijk samen met OmEcom naar een passende oplossing voor jouw online uitdaging!