BBQuality heeft OmEcom bij de start van het bedrijf in 2014 geadviseerd over de opbouw van hun webshop en hun content hierop. Daarnaast heeft OmEcom voor hen de eerste google ads campagnes ingezet om te laten zien dat dit ook voor hen potentie had. De afgelopen jaren is OmEcom aan de zijlijn betrokken gebleven middels adviezen (gevraagd of ongevraagd) op het gebied van content management en online marketing.

Voor BBQuality heeft OmEcom in het verleden ook hun Youtube kanaal opgezet en geoptimaliseerd waarop ze inmiddels bijna 7000 abonnees hebben en ruim 1.300.000 views hebben weten te genereren met hun recept én product video’s.

BBQuality is inmiddels uitgegroeid tot de grootste online slager van Nederland met een unieke content propositie die de consument niet alleen helpt in het maken van een keuze voor het juiste stukje vlees, maar hen ook helpt in de bereiding daarvan. Middels honderden recepten kunnen klanten van BBQuality de bestelde stukken vlees op perfecte wijze bereiden op de BBQ!

Situatie analyse voor BBQuality

sostac situatie analyse

Bij de start van OmEcom als bedrijf heeft BBQuality gevraagd om een situatie analyse te maken van hun bedrijf en online marketing kanalen. OmEcom heeft hiervoor een specifieke aanpak waarin alle online sales kanalen, de techniek én de interne organisatie onder de loep genomen worden.

Hieruit kwamen een aantal specifieke aandachtspunten naar voren waar we na de zomer van 2023 aan zijn gaan werken zodat we hier in december al profijt van konden hebben.

Insourcing van bepaalde disciplines (content management)

Uit de situatie analyse bleek onder andere dat BBQuality op SEO vlak de afgelopen jaren wat achterstallig onderhoud had opgelopen. Daarnaast bleek dat BBQuality nu alles bij haar mediabureau had uitbesteed en wilden ze zelf meer controle over haar eigen content, maar ook het e-mail marketing kanaal.

Samen hebben we dus besloten om een content manager te gaan werven die op termijn de SEO traffic kan laten groeien, de reguliere e-mail marketing op zich kan nemen én een affilliate programma op kan starten voor BBQuality.

SEO project voor BBQuality

SEO resultaat BBQuality

De SEO resultaten liepen de voorafgaande jaren langzaamaan terug. Het werd dus tijd om de ranking van BBQuality, in eerste instantie voor de belangrijkste zoekwoorden tijdens de feestdagen, weer op niveau te brengen.

Samen met Viral & workonthewinkel hebben we zowel technisch als tekstueel aanpassingen gemaakt aan de belangrijkste categorie & product pagina’s waardoor BBQuality haar, reeds aanwezige, content beter is gaan grbeuiken.

Resultaat: 2,5 miljoen meer impressies en 44.000 meer kliks vergeleken met de laatste 3 maanden van 2022!

Nieuwe on site zoekmachine voor BBQuality (SooQr)

BBQuality heeft een breed assortiment aan vlees vis en andere BBQ benodigdheden. Daarnaast bezoekt verreweg het grootste deel van de gebruikers BBquality.nl met een mobiel device.

Om in de “oude” zoekmachine synoniemen naar boven te laten komen werden de synoniemen vaan onder in de tekst gezet, maar dat was natuurlijk niet de oplossing.

Voor BBQuality hebben we gekozen voor de zoekmachine van SooQr aangezien deze vrij eenvoudig in te richten is en qua kosten ten opzichte van anders search & merchandising tools goed betaalbaar is.

Met een doorlooptijd van 2-3 weken was dit een vrij eenvoudige en snelle implementatie en hebben we dit nog net voor de drukke decembermaand op zowel desktop als mobiel & tablet live kunnen zetten!

SooQr desktop BBQuality

Affilliate programma met Tradetracker voor BBQuality

logo tradetracker

BBQuality heeft altijd al een actieve community gehad met bloggers, vloggers en influencers die mooie recepten voor hen maakten.

Voor die BBQ community wilde BBQuality graag iets terugdoen in de vorm van een affilliate programma zodat ze ook iets konden verdienen aan hun mooie content en de promotie van BBQuality.

In december hebben we de voorbereidingen getroffen, de tracking geïmplementeerd en de eerste affilliates aangesloten. Vanaf januari gaan we écht van start en we zullen in de loop van Q1 ook een affilliate dag organiseren.

Benieuwd naar andere cases waar OmEcom bij betrokken is geweest de afgelopen jaren? Bekijk dan ook onze andere cases óf neem direct contact op om de mogelijkheden voor jouw bedrijf te bespreken!